Alles wat je moet weten over goede wiet herkennen

Beste coffeeshop Nederland

Als je wiet koopt bij de Beste coffeeshop Nederland dan wil je natuurlijk ook zeker weten dat de kwaliteit goed is. Er zijn enkele manieren om de kwaliteit van je wiet te controleren zonder dat je deze opstuurt naar een laboratorium. Dit is uiteraard de ultieme test om te onderzoeken of de wiet die je koopt van goede kwaliteit is. Niet elke coffeeshop heeft dezelfde kwaliteit wiet. In dit artikel geven we je tips om uit te zoeken of de wiet die je koopt van goede kwaliteit is.

Slechte wiet

Wiet is aardig prijzig en daarom wil je natuurlijk wel dat je waar voor je geld krijgt. Ondanks dat je soms meer dan 12 euro betaald voor een gram geeft een coffeeshop je geen kwaliteitsgarantie. Het is natuurlijk balen als je zoveel geld uitgeeft en dan blijkt het slechte kwaliteit te zijn. Slechte wiet heeft een slechte smaak en kan gezondheidsrisico’s opleveren. Sommige kwekers gaan niet voor de beste kwaliteit en maken gebruik van schadelijke producten tijdens het kweken. Er wordt gebruik gemaakt van schadelijke pesticiden, teveel meststoffen, verkeerde genetica en te vroeg of laat geoogst en vaak niet op de juiste manier gedroogd. Deze broodkwekers willen gewoon zo snel mogelijk geld verdienen.

Goede wiet

Je begint met de wiet te bekijken, visueel valt er al veel te zien over de kwaliteit. De trichomen, glimmende harskliertjes waarmee de wiettoppen bedekt zijn moeten voldoende aanwezig zijn. Het beste zijn glinsterende toppen met veel witte kristallen. De kleur hoeft niet perse groen te zijn, afhankelijk van de soort die je koopt maar meestal is deze diep groen. Als je bruine wiet tegenkomt dan is deze waarschijnlijk uitgedroogd. Als je goed getrimde wiettoppen hebt zonder blaadjes dan kan je ervan uit gaan dat je betere wiet voor je hebt. Als er kleine takjes, hele stammen of zaden in de wiet zitten kan je ervan uit gaan dat deze van slechtere kwaliteit is. Slechte kwaliteit herken je ook aan vervuiling, zoals op schimmel lijkende vlekken of stofvezels. Nadat je goed hebt gekeken hoe de wiet eruit ziet dan ga je het ruiken. Hoe sterker de wiet ruikt, hoe beter de kwaliteit is. Als het heel goede kwaliteit is dan kan je het zelfs door de verpakking heen ruiken. Als de wiet naar hooi of schimmels ruikt dan is het slechte kwaliteit. Als laatste is de textuur belangrijk. Als je er lichtjes in knijpt dan moet hij licht gedroogd aanvoelen, waarbij de top wel plakkerig is. Als deze niet plakkerig is kan je ervan uit gaan dat hij uitgedroogd is en geen goede kwaliteit heeft. Deze verkruimelt gelijk bij de aanraking en wordt zo fijn als stof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *