Shisha groothandel

Wat is een Shisha Groothandel?

Een shisha groothandel is simpelweg een groothandel gespecialiseerd in de verkoop van waterpijp en de attributen die hiervoor nodig zijn.

Wat is shisha/waterpijp?

Een waterpijp is een apparaat dat gebruikt wordt van het roken van gearomatiseerde pijptabak. Andere woorden voor shisha is een waterpijp, hookah, nargile, ghaliyen. Een waterpijp/ shisha wordt dus gebruikt voor het roken van gearomatiseerde pijptabak, Hier zit bijna altijd een smaakje in wat het roken lekker maakt, bijvoorbeeld een fruit smaak. Het roken hiervan doet men in de meeste gevallen niet over zijn of haar longen. De waterpijp en shisha wordt verwarmd door middel van hete kooltjes. Dit is de brandstof voor het roken van shisha. Het roken van de shisha en waterpijp is een traditie in het Midden-Oosten en is hier populairder dan in Nederland. Echter is het niet geheel onpopulair in Nederland en de rest van Europa, er zijn tegenwoordig steeds meer lounges te vinden die dit faciliteren tegen betaling.

Kolen kopen

Kolen kopen voor de shisha is niet lastig. Er zijn diverse winkels en webshops te vinden die speciale kooltjes verkopen voor het roken van shisha. De kooltjes die worden gebruikt zijn kleiner en houden overal het algemeen iets langer warmte vast, ze zijn dus anders dan de kooltjes die wij kennen voor de barbecue. De kooltjes zijn er in alle vormen en maten, van goedkoop tot duur. Dit komt mede door de verschillende merken en aanbieders.

Slecht voor de gezondheid of valt het mee?

Het gerucht dat het roken van een waterpijp minder slecht is voor de gezondheid dan het roken van sigaretten lijkt niet te kloppen. Dit wordt gezegd omdat de water wat onderin de waterpijp zit de schadelijke stoffen zou filteren als het ware, dit is onjuist. Er is geen waterpijp die de slechte stoffen filteren. Het water onderin de waterpijp lost wel een kleine hoeveelheid schadelijke stoffen maar dit is wel minimaal. Echter is er wel waterdamp aanwezig in de rook, dit zorgt er alleen niet voor dat de rook minder schadelijk wordt. Het roken van een waterpijp is dus ook niet (veel) minder schadelijk dan het roken van een sigaret.

Shisha en waterpijp roken is niet illegaal, in tegendeel zelfs want er zijn tegenwoordig genoeg aanbieders voor het roken ervan maar daarnaast ook genoeg ‘shisha lounges’ waar dit tegen een betaling gerookt kan worden. Dit is echter wel pas mogelijk voor personen van 18 jaar en ouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *